Softnet groeit met u mee, en niet alléén administratief..

EPB aanvraag

EPB staat voor “Energie Prestatie en Binnen klimaat

Volgende elementen worden opgenomen in een EPB-berekening:

  • Thermische isolatie: zuivere isolatiewaarde van buitenschil woning
  • Binnenklimaat: ventilatie
  • Technische installaties: verwarming, sanitair water, ijswatersysteem, centraal ventilatiesysteem
  • Energieprestatie: E-peil en netto-energiebehoefte

Het doel van de EPB-berekening is om de isolatiewaarde zo goed mogelijk te maken, het binnenklimaat zo comfortabel mogelijk te maken en het energieverbruik zo laag mogelijk te houden. Het EPB-certificaat omvat dus het energetische totaalpakket van een woning.

Het EPC toont het geschatte energieverbruik per jaar en per m2 bruikbare vloeroppervlakte (kWh/m2 jaar), wat ook energiescore wordt genoemd. De energiescore wordt berekend op basis van primair energieverbruik en houdt geen rekening met het verbruikersgedrag of gezinssamenstelling, dus het kan afwijken in realiteit. De energiescore wordt op drie manieren voorgesteld:

  • Een score van 0 t.e.m. 700: hoe hoger de score, hoe hoger het geschatte energieverbruik
  • Een kleurenbalk: een score in de groene zone betekent dat de woning energiezuinig is en de rode zone betekent het omgekeerde
  • Een energielabel: gaande van A+ (heel energiezuinig) tot label F (niet energiezuinig)

Wanneer EPB-aangifte doen?

Bij alle woningen (nieuwbouw) waarvan de bouwaanvraag werd gedaan na 1 januari 2006, moet een EPB-berekening opgemaakt worden. Daarbij wordt er ook een “energiecertificaat bij bouw” opgemaakt, waardoor een EPC-berekening later niet meer nodig zal zijn. Bij een verbouwing van een oudere gebouwen wordt er enkel van de nieuwe constructieonderdelen een EPB-berekening gemaakt.

EPB-berekeningen worden opgemaakt door een EPB-verslaggever, waar wij u mee kunnen helpen. Voor een EPB-certificaat hangt de prijs af van de omvang en de aard van de werken. Je kan wel de prijs voor een kleine renovatie schatten op 650 euro exclusief btw en voor een grote renovatie of een nieuwbouw op 950 euro exclusief btw.

logo softnet startende ondernemers

Met meer dan 10 jaar ervaring en kennis van alle administratie ivm vastgoed, startende ondernemers en financieel beheer kunnen we alles op orde zetten.

Lees meer...

Contact