CMS support

Met welke CMS kunnen we u helpen bij Softnet.

Een CMS ( Content Management Systeem) is een gebruiksvriendelijke programma waarmee je uw website kan aanpassen, hiermee moet je zelf geen kennis hebben van coderen. 

Na het installeren door ons krijgt u een gebruikersnaam en paswoord waarmee u het kant-en-klare systeem op de achtergrond kan gebruiken in uw moedertaal bijvoorbeeld Nederlands.

U kan hiermee in real time alles wijzigen, menu's, artikelen, foto's, ect.

Er zijn er ondertussen verschillende CMS op de markt gebracht en de meeste zijn een open source systeem.

De voor- en nadelen van een open source software

Voordelen:

  • De software is gratis. Omdat de software van iedereen is, kan niemand hier geld voor vragen. De personen binnen de projectgroepen die de Open Source software beheren en distribueren stoppen hier veel onbetaalde uren in. Echter kunnen zij weer geld verdienen met consultancy, technische dienstverlening en support door de ervaring die zijn met het systeem hebben en hun aanzien binnen de community.
  • Je zit met Open Source niet vast aan één leverancier. Nu is het niet zo gemakkelijk dat je met een CMS even de website oppakt en naar een andere partij gaat maar de mogelijkheid is er.
  • Extra's. Nagenoeg alle Open Source systemen maken het mogelijk voor andere programmeurs plugins te ontwikkelen. Met een plugin kan het originele systeem verrijkt worden met extra functionaliteit. Zo zijn er voor Joomla od Wordpress duizenden plugins te downloaden, van fotoalbum plugins tot event plugins.

Nadelen:

  • Verantwoordelijkheid. Deze ligt bij niemand en iedereen. Je kan nergens een klacht neerleggen of je geld terugvragen.
  • Kwaliteit is soms ver te zoeken. Het gemak waarmee een basis website opgezet kan worden wordt met de dag groter. Dit heeft een gigantisch voordeel maar ook een nadeel, het wemelt van de zogenaamde experts. Iedereen die een keer Joomla, Drupal of Wordpress geïnstalleerd heeft noemt zich een webdeveloper. Het is voor een opdrachtgever zeer moeilijk te zien wie nu wel ervaring heeft en wie niet. Het is bijna niet bij te houden hoe vaak wij belletjes van radeloze mensen krijgen die flink geïnvesteerd hebben in gratis templates waarvan alleen een logo aangepast is.

Een CMS kan generisch zijn of gespecialiseerd. Softnet heeft ervaring met de volgende open source CMS

Drupal

Drupal is een generisch open source CMS. De Drupal Core biedt de basis functionaliteiten en modules optimaliseren uw CMS voor een bepaald gebruik - als blog, shop, forum, enz.

Joomla

Joomla is een generisch CMS. Door gebruik van de Joomla extensies kunt u extra functionaliteiten toevoegen.

Typ03

TYPO3 is relatief zeer veilig en kent minder veiligheidslekken dan andere CMS-en zoals Joomla of Drupal. Mocht er toch een issue ontdekt worden dan wordt dit snel door het ontwikkelteam gefixt en ontvangt u hier bericht over.

Magento

Magento is een gespecialiseerd, krachtig CMS voor een online winkel. Het is het CMS dat het vaakst gebruikt wordt om e-commerce sites te creëren.

WordPress

WordPress is ontstaan als blog platform, maar vandaag is het een CMS voor algemeen gebruik. Steeds vaker wordt WordPress gebruikt voor webwinkels, dankzij de populaire gratis plug-ins die u voor dit doel gebruiken kunt.

 

Ander CMS?

Dat kan, ons eigen systeem:

  • Geen updates meer uitvoeren, of opboxen bij problemen
  • Doordat wij de open source CMS reeds meerdere jaren volgen, hebben we ons eigen CMS zo ontwikkeld om nog gebruiksvriendelijker te zijn voor de eind gebruiker
  • Bestaande sites nemen wij over hoe complexer hoe liever wij het willen

 eigen CMS

Wij komen graag ter plaatsen voor een demo, of voor uw probleem op te lossen.

Ook luiteren we graag naar uw wensen, stel uw vraag hieronder of laat ons u bellen

{loadformmaker 12}

Related Articles

Webshop uitbesteden

Webshop support

Webdesign support

Webdesign support

kostenindicatie

Publish modules to the "offcanvs" position.

Free Joomla template by Ltheme